Thursday, August 21, 2014

Alhamdulilah~

Good things come to those who wait. Aku pegang betul kata2 ni. Hopefully in future pon aku boleh jadik penyaba macam Sabariah. Aku nak share good news dengan korang ni. Aku dah berbadan dua! ahai! kawen pon blom pejadah nak peknen bagai, tapi bole pakai la stetmen ni berbadan dua sebab aku debab weii. the most fattest Ive been in my whole life! Tapi good news aku tu sebenonye yang lain. Its about animation project aku! Remember this guy?


Yes! Edry's Eduventure! Project IPCC 2012 aku. Oyeah!


So the good news is, this animation will become a full 1 television season! Ohemgey! ohemgey yes yes! Aku taknak cakap lagi ah tb mana animation ni akan keluar but cause its all P&C but what I can do is share the trailer with you guys! ha!


Ok will update more on the production. But while you guys wait, feast on some of the concept art and character designs pictures of the animation. Oh the original title has also been replaced with a new title. Im ok with that. Smell you later alligator!











Tuesday, August 19, 2014

Line art and comic styles

    Hello gais! Wasap? Makan Asap? Sesungguhnya makan asap tu sama macam jin. haha sentap la tu. Its been a long time since my last post, busy bak ang. Macam-macam hal jadik but I'm coping la. Hehe. 
  
  So yesterday I was fumbling thru my documents di dalam external drive aku. And I found some of my older works from Apo? Serious aku tabik spring sebenonye kat komik artist yang kerja majalah and datelines ni. Cane bole commit nak submit work 2 kali sebulan is beyond my imagination. Eleh takdela tu drama swasta aku je, Im one of those people and Im still doing it now. Altho Im able to commit to the datelines, Im not saying all of those published are my best works, opkos aku ade kantoi. Dah mintak komik 2 ari 3 ari sblm dateline, tak mengelupur aku nak lukis? aku penah je lukis smbil tertido. conteng muke tu smua adelaaa.. Tapi since dah tuka digital, pipi panas jela sebab tido kat screen leptop. teruk betul anak dara zaman sekarang ni, tak Heliza langsung. 

So I found one of work yang aku rushing tu and decided to post it here. korang nengokla betapa buruknya. Ya Allah nyampah aku nengok ha. 

Dah kenapa muke panjang je smua ni. Ehh nyampah ngat ngat. (date work: 18 March 2014)


Here is an example of my rushed works. masa lukis tak rase sangat, ble dah published rase malu sendrik wei. Since then Ive learnt my lessons ah. I plan my schedule better (takdela same je sebenonye) and put xtra attention to my line art and drawing styles. Meh aku tunjuk contoh work latest aku. Latest wei semalam baru siap bau kedai Bata lagi.



Tudiaaaa. kemetot je tapi I prefer Ajiz and Leya's sizing macam ni. (date: 18th Aug 2014)

Eh baru perasan the date is the same! so that means it is exactly setaun 3 bulan. betui ke aku kira aa.aku ni bab congak memang kantoi ah. hahaha. So yeahhhh ni la huge difference a year can make to an artist's styles. takpon sebab aku ni memang tak tetap pendirian. Mase aku kecik dlu aku ade kebolehan tulis macam2 jenis style tau. Bangga gilak wei cikgu pon puji siap cikgu bagi pakai pen. Orang lain smua pakai pencil. Ha! Lepas tu excited ah nak tunjuk bapak aku tentang kebolehan aku. Sekali bapak aku pandang celah mata je n utter these exact words: 'Orang yang banyak tulisan ni adelah orang yang tak tetap pendirian!' I was 7 years old and sentap gaban aku. tapi takpa la Ayah, tough love la kirenye. So sekarang tulisan aku ade satu jenis je, iaitu jenis cakar ayam. Aha! Hai jauh melencong jon, cerita psl komik style tadik mana? hahaha 

  Okla tu la cerita die psl styles and lineart ni. Kalo korek dlm external aku mg macam2 ade aku lukis. Rindu menulis kat belog rupenye. Will try to spend more time kat blogspot ni.But who read blogpsot nowadays weiiiii. tadak daa. Smua pg kat Twitter schmitter. insetgrem mamogrem. haihhh fesbuk bagai la. But never mindla, tak kisah pon siapa baca belog aku ni, Yg penting aku yepeyyy yeyehh yipeyayeh. To those who are following my blog, korang osem ahh. Or maybe because you dont have anythg better to do. haha! Till next time gais! I ll see you bile ade jodoh. Ewah

Wednesday, July 9, 2014

APO? 3D rayaaaa??? woww amehzing!

Hahaha meghapunye tajuk post nih..Well saje je nak update nih utk bulan rayaaa ni majalah APO ade buat Bumper edition. Haaaa ni promo beberapa pages. haaa ngk la ngkla..bg pree ni.





yang haku post ni dop di 3Dkan lagik laaaa.. So lain la versionnya bila bukak kat mejelah nnti. So apalagi? Mohla grab secopy dua! smbil2 makan samprit tu ekkk Adios Santros!

Monday, June 9, 2014

komik online baru!

Hey ya! havent got much to talk about lately, except I've been doing a lot of big projects for the past few months! Cant really talk about it yet but will soon! But for now Ive been drawing for my own personal webcomic entitled 'RunLolaRun. Its your typical coming of age story except this Lola is already grown up. She doesnt want to face the reality and keep on running away from her problems, thus the title Run Lolac*Goddemmit run! Here is a previu of the comic. some of them are animated even! this is what happen when u have too much time in hand. haha!


If you guys would like to follow this comic, click here!
 http://runawaylola.tumblr.com/

Sunday, March 30, 2014

Testing out font

Looking for nice handwriting font so I'm trying out some of the font I downloaded! eah Jon, vain much?

Pages